گروه‌های آموزشی

مهندسی پزشکی
مهندسی پزشکی یکی از زمینه‏‌های بین‌رشته‌‏ای است که علوم و روش‌های مهندسی را در حوزه‌های مختلف پزشکی و سلامت به‌کار می‏‌برد. اهدافی چون طراحی و ساخت انواع دستگاه‌‏های الکترونیکی مورد لزوم در پزشکی، طراحی و ساخت دستگاه‌‏های تصویربرداری، ثبت سیگنال‏‌های بیولوژیک همچنین تحلیل تصاویر و سیگنال‏‌های پزشکی، طراحی و ساخت دستگاه‏‌های پوشیدنی و یا کاشتنی برای ثبت فعالیت‌های بیولوژیک مثلا حرکت، تنفس، ضربان قلب، فعالیت مغز برای کاربردهای مورد نظر از اهداف اصلی این گروه می‌باشد.
امکان همکاری در زمینه‏‌های مختلف در پژوهشکده علوم و فناوری‏‌های پزشکی بین متخصصین مهندسی پزشکی بیوالکتریک، متخصصین الکتروفیزیولوژی و متخصصین تصویربرداری این امکان را فراهم می‌‏آورد که با بازدهی بیشتری به اهداف فوق دست یابیم.
دوره دو ساله کارشناسی‌ارشد مهندسی پزشکی (گرایش بیو الکتریک) با اخذ مجوز رسمی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، از مهرماه 1396 در این پژوهشکده آغاز به‌کار کرده است.
دانشجویان پذیرفته شده، در مجموع 32 واحد آموزشی پژوهشی می­‌گذرانند: 9 واحد دروس اجباری مصوب وزارتخانه، 2 واحد سمینار، 6 واحد پایان‌نامه و 15 واحد دروس تخصصی اختیاری.
دروس اجباری مصوب به شرح زیر است:
  • ابزار دقیق بیومدیکال
  • الکتروفیزیولوژی
  • پردازش سیگنال‌های پزشکی
           فناوری‌های هسته‌ای در پزشکی        
فناوری‏‌های هسته‌‏ای کاربرد وسیعی در علوم پزشکی دارد. توسعه تکنیک‏‌های تصویربرداری‏‌های هسته‌‏ای، نه تنها به تشخیص دقیق‌‏تر بیماری‌‏ها کمک می‏‌نماید بلکه ابزاری نوین در خدمت محققان جهت شناسایی مکانیسم و نحوه پیشرفت بیماری‌‏ها، توسعه داروهای درمانی و بررسی روندهای متابولیکی می‏‌باشند. پژوهشکده علوم و فناوری‏‌های پزشکی نیز به جهت رشد بیشتر کشور در چهارچوب توسعه پایدار، اقتصاد دانش‏‌بنیان و سند چشم‏‌انداز توسعه با بهره‏‌گیری از توانایی‌‏های اساتید و محققین خود و همکاری با دیگر محققین در داخل و خارج از کشور و با استفاده از ارتباط نزدیک میان متخصصین علوم پایه، مهندسین، داروسازان و پزشکان در صدد است تا زیرساختارهای لازم جهت پیشبرد فناوری‏‌های هسته‌‏ای و کاربرد آن‏ها در پزشکی را ایجاد نماید.
از جمله حوزه‏‌های تحقیقاتی در این گروه می‏‌توان به رادیوشیمی پزشکی، تحقیقات پیش‌‏بالینی و بالینی و توسعه مهندسی پردازش تصاویر اشاره نمود.
    علوم و مهندسی اعصاب     
علوم و مهندسی اعصاب دارای ارتباط فرارشته‌ای گسترده با رشته‏‌های مهندسی پزشکی، مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق، مهندسی مکانیک، پزشکی و علوم ریاضی و فیزیک می‌‏باشد. مهندسی عصبی شاخه ‏ای از مهندسی پزشکی است که با استفاده از روش‏‌های مهندسی برای درک بهتر عملکرد مغز، شناخت علت و درمان انواع بیماری‌های عصبی، توسعه فناوری‌های نوین پزشکی و در نهایت تقویت و بهبود سیستم عصبی مغز به‌کار برده می‏‌شود.
از اساسی‏‌ترین روش‏‌های مورد استفاده در حوزه مهندسی عصبی مغز، مطالعه و ثبت الکتروفیزیولوژی، اپتوژنیتیک و تصویربرداری نوری برروی مغز حیوانات آزمایشگاهی است که با این روش می‏‌توان فعالیت سیگنال‏‌های نورونی و عملکرد شناختی و سیستماتیک شبکه‏‌های عصبی و نواحی مغز را مورد مطالعه قرار داد.